Splitleasing?

Deling af privat- og erhvervskørsel 

Splitleasing er for dig, der bruger bilen meget til erhvervskørsel. Med splitleasing deles kilometerne mellem privat- og erhvervskørsel, så du kun betaler for din private kørsel, og virksomheden betaler for din erhvervskørsel.

Splitleasing betyder, at der laves to kontrakter, og at omkostningerne deles op i en privat- og erhvervskørselsdel. På den måde betaler du som privatperson ikke for de kilometer, du kører erhvervsmæssigt.

Det er mest fordelagtigt at vælge splitleasing, hvis du hovedsageligt kører erhvervskørsel. Med splitleasing “splittes” leasingydelserne mellem dig og virksomheden ud fra det antal kørte kilometer, som du kører privat og ved erhvervsbrug. Du betaler på den måde kun for de kilometer du har kørt privat, og virksomheden betaler for din erhvervskørsel.

Fordele ved splitleasing

Slip for beskatning af fri bil

Med en splitleasingaftale slipper du som firmabilsbruger for at blive beskattet af fri bil. Du nøjes derimod med kun at betale for den andel af kørslen, som køres privat. Det er derfor attraktivt at vælge splitleasing, hvis du hovedsageligt kører erhvervskørsel.

Færre udgifter for firmaet

Vælger du en splitleasingaftale på din firmabil, sparer virksomheden penge, da de kun betaler for din erhvervskørsel og ikke din private kørsel i firmabilen.

Køreregnskab & GPS tracker

Når du splitleaser firmabilen, skal der føres køreregnskab, så det præcist kan opgøres, hvad henholdsvis du og virksomheden skal betale.

I bilen monteres en GPS, der opfanger din bils position ca. hvert 10. sekund. Ved levering af din firmabil vil du modtage en mail med instruktioner til den elektroniske kørebog, som findes både i en online version og som app til din smartphone.

Alle dine køreture i bilen skal angives i kørebogen som enten privat- eller erhvervsmæssig kørsel. Husk at angive formål på alle dine erhvervsture såsom: “Møde med XX”, “Kundebesøg hos XX” etc.

Sørg for at ajourføre din kørebog løbende. Når måneden er omme, skal du afslutte og godkende kørebogen, således at vi modtager oplysninger om dine kørte kilometer fordelt mellem privat og erhverv.

Vi holder hvad vi lover

Når du er kunde hos Leasingexpert, kan du være sikker på, at de biler, vi tilbyder dig, har den stand og kvalitet, vi lover. Vi hjælper dig med at udleve drømmen om at finde verdens fedeste bil. Vi importerer den direkte til dig fra udlandet.