Hvad koster det at lease en bil? Prisstrukturen forklaret

Gå til alle biler

Beskrivelse af bilen

Prisen på en leaset bil

Det måske mest typiske spørgsmål, når det kommer til at lease en bil, er, hvad det reelt set koster at lease en bil. Det er selvfølgelig umuligt at give et entydigt svar på, fordi det afhænger af, hvilken bil det er, hvad årstal den er fra og hvor mange km den har kørt. Hvad vi kan gøre dog, er at hjælpe dig med at forstå de reelle tal der er involveret, når man udregner prisen. I tidligere blog indlæg har vi lagt fokus på hvad flexleasing egentlig er, og hvilke fordele der følger med – bl.a. en lavere udgift pga. den manglende registreringsafgift – men kun kort kommenteret på prisstrukturen, så det vil vi prøve at råde bod på her.

Der er som udgangspunkt tre tal
at være opmærksom på: udbetaling (nogen gange refereret som førstegangsydelse),
mdl. udbetaling og restværdi.

Udbetaling

Udbetalingen er den sum, du lægger inden, du får bilen. Det dækker som oftest over alle etableringsudgifter, og afskrivning af bilens værdi. Udbetaling skal ikke ses som et depositum, da du ikke får pengene tilbage. Jo større en udbetaling du lægger, jo mindre en mdl. ydelse og/eller restværdi får du.

Mdl. ydelse

Den månedlige ydelse er, hvad du betaler hver måned for at beholde brugsretten til bilen samt for den forholdsmæssig registreringsafgift. Du kan typisk lave leasingaftaler af 12, 24 eller 36 måneder og skal altså betale den mdl. ydelse i alle måneder du har en leasingaftale. Som forklaret under udbetaling kan den mdl. ydelse blive højere eller lavere ved at justere på udbetalingen.

Restværdi

Restværdien er den værdi bilen estimeres
at have efter endt leasingaftale. Det betyder en del, da det er dit ansvar at henvise
bilen til en køber efter endt leasingaftale (hvis ikke du vælger at forlænge
din aftale), og det derfor er vigtigt for dig at bilens restværdi er kalkuleret
nøje, så du ikke står med et kæmpe værditab efter leasingperiodens udløb.

Det er altså vigtigt når man skal lease bil at man overvejer hvordan alle tre tal spiller ind i ens økonomi, så man ikke ender med den metaforisk kat i sækken. Hvad det koster at lease en bil ender altså med at være afhængigt af ens økonomi, ønsker og markedet.

Er du klar til at lease en bil nu? Så kontakt os her.

Kilometer

Acceleration s.

Indregistreret

HK, Brændstof,

Antal KM/L

Antal gear

PrivatErhverv
Månedlig ydelse kr. kr.
Udbetaling kr. kr.
Restværdi Ekskl. moms & afgift kr.
Periode måneder

Kontakt Leasingexpert for mere information vedr.

Oplysningerne bliver sendt til Leasingexpert afdeling