Hvad er leasing - leasing guide

Hvad er leasing? En leasing guide

Hvad er leasing?

Hos Leasingexpert har vi sat os for at hjælpe dig sikkert gennem leasing-junglen. Derfor får I her en guide, der forsøger at svare på: hvad er leasing? Leasing er i bund og grund en mellemting mellem lånefinansiering og billeje. I stedet for at købe en bil betaler du en månedlig ydelse, der giver dig brugsret på bilen i den aftalte kontraktperiode. Du ejer altså ikke selv bilen. Når du leaser en bil, er din kontrakt periode typisk på 12, 24 eller 36 måneder. Vil du vide mere om selve leasing processen? Så besøg dette link. Generelt set er der tre tal, du skal være opmærksom på, når det kommer til leasingkontrakten. Der er førstegangsydelsen, den månedlige udbetaling og restgælden. Førstegangsydelsen er det beløb, du lægger i udbetaling. Den månedlige udbetaling er det, du betaler hver måned for at bruge bilen, og restgælden er, hvad der er tilbage af gæld i bilen ved leasingkontraktens ophør.

Der findes forskellige former for leasing afhængigt af dine behov – læs nedenfor og bliv klogere på, hvilken type af leasing der passer bedst til dig.

Flexleasing

Flexleasing er et resultat af en lovændring i registreringsafgiftsloven fra 2008. I stedet for at skulle betale den fulde registreringsafgift på bilen, betaler du kun for registreringsafgift i den periode, du leaser bilen. Derfor er flexleasing også typisk af brugte biler importeret fra udlandet. Det smarte ved flexleasing for dig er, at der er mindre kapitalbinding i bilen (da du ikke betaler fuld registreringsafgift). Ved flexleasing er det leasingselskabet, der ejer bilen, og står som ejere på registreringsattesten. Du leaser typisk bilen i en kontraktperiode på 12, 24 eller 36 måneder. Efter endt leasingperiode kan du så enten lease igen, indfri restværdien eller også skal du anvise bilen til en køber. Flexleasing er generelt set en rigtig god ide, hvis du enten ønsker at skifte bilen ofte, eller hvis du ønsker at køre rundt i en dyrere bil.

Flexleasing for private

Når du som privatperson flexleaser en bil, har du flere fordele. Du kender dine omkostninger fra start til slut, da de fleste leasingselskaber har indregnet hvor meget bilen taber i leasingperioden. Samt at du ved flexleasing undgår, at binde en masse kapital i bilen, da bilen igennem hele perioden er uden afgift og det betyder også at du ikke skal afskrive på bil og registreringsafgiften, men kun på selve bilen. Man skal være opmærksom på at de fleste tilbud på flexleasing er udregnet med et kørselsforbrug på 25.000km, hvis man kører mere end det, så skal man forvente en højere afskrivning.

Flexleasing for erhverv

Ved erhvervsleasing er det dit firma eller din arbejdsgiver der betaler omkostningerne ved bilen. Det betyder at, hvis du ønsker at bruge bilen privat, bliver du beskattet med fri bil. Fordelen ved denne leasingform er, at du samtidig med, du får alle fordelene ved flexleasing, også sparer moms. Vælger du at erhvervslease en brugt bil der er ældre end 3 år bliver du beskattet efter handelsværdi og ikke nypris, og kan derfor igen spare en del penge. Efter endt leasingperiode kan virksomheden enten forlænge leasingperiode eller indfri restgælden. Hvis ikke dette ønskes, er det virksomhedens ansvar at finde ny køber.

Er du stadig i tvivl om hvilken leasingform, der er bedst for dig? Så er du altid velkommen til at kontakte os ved at følge dette link.

Skriv en kommentar

Denne side benytter cookies Læs mere